Baanbrekend Landschap Wierden / Hof van Twente ontvangt een cheque van € 3.750,-

10 maart 2018

Dianne Span en Klaas van der Meulen en alle mensen rondom de ploeg

Impuls voor mens, natuur en landschap

Wethouder Dianne Span ontvangt op woensdag 14 maart 2018 een mooie donatie voor het project Baanbrekend Landschap Wierden / Hof van Twente. Ze krijgt de donatie van Klaas van der Meulen van Verbelco BV, die de donatie doet als onderdeel van zijn SROI-verplichting. Klaas draagt het project een warm hart toe, omdat het bijdraagt aan versterking van natuur en landschap en tegelijk werkzoekenden helpt.

Baanbrekend Landschap Wierden / Hof van Twente is een project waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in pakweg 5 maanden werken aan hun arbeidsvaardigheden en met hulp van jobcoaching zoveel mogelijk uitstromen naar regulier werk. In deze periode werken ze vier dagen per week in het groene buitengebied, waar ze meehelpen het landschap te versterken, bijv. door snoeiwerk en maaibeheer. Tegelijk leren ze een aantal concrete vaardigheden, zoals veilig werken, maaien met de bosmaaier en werken met de motorkettingzaag. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.

Waarde voor mens en landschap

Wethouder Dianne Span is enthousiast over het project. “Uiteraard zijn we heel blij met deze financiële bijdrage maar het gaat ons vooral om de waarde voor de mensen en het landschap” vertelt ze. “De donatie van Verbelco helpt ons om de financiële kant van de aanpak te verstevigen”. Klaas van der Meulen, die met zijn bedrijf Verbelco BV een heel aantal opdrachten doet in Overijssel, is blij dat de SROI-verplichting op deze manier goed terecht komt. “Het is fijn dat deze donatie bijdraagt aan versterking van het Overijsselse landschap en het tegelijk werkzoekenden helpt om weer on track te komen. Een mooi tastbaar resultaat”.

Samenwerkingsverband

De donatie wordt woensdag 14 maart 2018 om 14.30 uur uitgereikt “op locatie” bij de werkploeg van Baanbrekend Landschap. Binnen het project wordt door de gemeenten Wierden en Hof van Twente samengewerkt met Landschap Overijssel en AOC/Groeipunt. De provincie Overijssel ondersteunt het initiatief met financiële middelen.


Terug naar nieuws