Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

spelen

Welkom op Hof Espelo!

Hier kun je iedere zondag terecht voor informatie over het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie. Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen. Regelmatig organiseren we hier activiteiten voor jong en oud!

Expositie

Ben je nog op zoek naar een leuke gezinsactiviteit deze vakantie? Kom dan naar landgoed Hof Espelo en loop de wandeling ‘Booming Bomen’! Weet jij hoe diep de wortels van bomen gaan? En wat bomen nodig hebben om groot en sterk te worden? Je komt alles te weten over vijf van de boomsoorten die op het landgoed voorkomen. In het bezoekerscentrum is ook een expositie over bomen ingericht. Je kunt zelfs nog een echte fotoshoot winnen! De beuk, berk, douglas, eik en grove den staan in de spotlights. Sagen en legenden komen aan bod, maar ook wat je met het hout kunt maken en hoe bomen met elkaar ‘praten’. Waarom wordt voor speelgoed vaak beukenhout gebruikt? En welke boom wordt ook wel de ‘Koningin’ van het bos genoemd? De expositie en bijbehorende wandeling zijn de hele zomer gratis te  beleven op Hof Espelo. De expositie is elke woensdagmiddag en zondag te zien. De bijbehorende wandeling start en eindigt hier ook.

Voormalig koetshuis

Het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel is gevestigd in een voormalig koetshuis. Op verzoek is het koetshuis buiten reguliere openingstijden beschikbaar voor kinderfeestjes.

Openingstijden

  • maandag, dinsdag, donderdag: 09.00 - 15.00 uur
  • woensdag: 13.30 - 16.30 uur (mei- t/m herfstvakantie)
  • zondag: 11.00 - 17.00 uur (mei- t/m herfstvakantie, daarbuiten open van 12.00 - 16.00 uur)
  • vrijdag & zaterdag: gesloten
01 koetshuis Hof Espelo Clifton Buitink

Bezoekerscentrum

logo aveleijn1

 

 

 

 

Dagbesteding voor cliënten met beperking

Op Hof Espelo werken we samen met Aveleijn. Op maandag, dinsdag en donderdag organiseert Aveleijn hier dagbesteding voor haar cliënten. Mensen met een beperking kloven, zagen en schuren hout in de kapschuur en maken cadeauartikelen, zoals vogelhuisjes. Daarnaast onderhouden ze het erf en speelbos, samen met een begeleider en vrijwilligers van Landschap Overijssel. Zo kunnen mensen met een beperking meedoen in de samenleving in een rustige, natuurlijke omgeving www.aveleijn.nl

 

Download de brochure van Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Details


Adresgegevens:
Weerseloseweg 259
7522 PS Enschede
Route (Google maps)
Route Hof Espelo tot Lonnekerberg
lonnekermeer4
Fietsroute vanaf koetshuis langs bos, heide, oude cultuurgronden, 't Holthuis en het Lonnekermeer
Route Gabriel Davina Hof Espelo
lonnekermeer4
Historische wandelroute vanaf koetshuis, met info over Gabriel Davina, de oude rentmeester van Hof Espelo
Kinderfeestjes op Hof Espelo
lonnekermeer4
Verjaardag? Boek een buitenfeestje!