Wandeling Boerenerven

3 februari, 2018

ruud ploeg 3

Nieuwsgierig naar typische kenmerken van Twentse boerenerven? Ga dan mee met de wandeling Boerenerven. Onderweg vertelt de gids alles over stiepeltekens, hallenhuisboerderijen en andere bijzonderheden. Naast cultuur geniet je ook volop van de mooie natuur in het Dal van de Mosbeek. De wandeling is zaterdag 3 februari en duurt ongeveer 3 uur.

De wandeling langs boerenerven is een mooie lange wandeling. Een waarbij je een kijkje in de geschiedenis van de Twentse boerderijen krijgt én met eigen ogen ziet hoe mooi ze in het landschap van het Dal van de Mosbeek passen. De boerenerven liggen namelijk tussen houtwallen, akkers en houtbosjes. En niet zonder reden. Meer hierover hoor je al wandelend van de gids. De 300 jaar oude watermolen van Frans ontbreekt ook niet tijdens deze wandeling. Tip: trek warme kleding en stevige schoenen aan.

Praktische informatie
De wandeling ‘Boerenerven’ is zaterdagmiddag 3 februari en start om 14.00 uur bij bezoekerscentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Let op: de excursie duurt ongeveer 3 uur. De bijdrage voor deze wandeling is € 3,-.  Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij.

Details


Adresgegevens:
bergweg 8
mander
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum het Dal van de Mosbeek
molen van frans   clifton buitink
Hier vind je o.a. Watermolen Frans