Collendoorn

overzichtsfoto Collendoorn

Van afvalberg tot bijzondere natuur

Verwonder je over natuur op 20 meter hoogte op een oude afvalberg. Het natuurgebied Collendoorn is wat dat betreft echt een bijzonder gebied. Opvallend zijn de gasputten in het gebied. Door het natuurlijke afbraakproces van het afval ontstaat gas. Collendoorn is nog steeds in eigendom van ROVA en wordt beheerd door Landschap Overijssel. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en verrast ons met gevarieerde natuur en met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen.  

Op ruim 20 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je tot in Duitsland kijken. Wandelend op de berg zie je pony’s grazen. Zij helpen met het beheer. Zoek je wat meer beschutting? Zoek dan de flanken van de berg op. Besdragende en bloeiende struiken zorgen daar voor een eldorado voor insecten en vogels.

Er op uit

Nieuwsgierig naar dit bijzondere terrein? Ga mee met een excursie met gids en kom nog veel meer te weten over Collendoorn.  Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring van de pony's niet mee. Wandelen zonder gids kan hier natuurlijk ook. Via het wandelroutenetwerk is een mooie route uitgezet van 3 kilometer. Te paard Collendoorn verkennen is ook mogelijk via het ruiterpad.

Faciliteiten


Voldoende parkeerplaats Route is bewegwijzerd
Adresgegevens:
De kerkdijk
Route (Google maps)