Vriendelijk landgoed De Horte

Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes.

Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij 'De Horteboer' en de vroegere biljartkamer 'het Witte huis'. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

Er op uit

Wil je wandelend kennismaken met de afwisseling van landgoed De Horte, bos, weide en mooie doorkijkjes? Vanaf de parkeerplaats bij De Horte lopen twee gemarkeerde routes van 3,5 km (gele route) en 5,5 km (rode route). De rode route neemt je ook mee naar het naastgelegen landgoed De Mataram (particulier eigendom). Opvallend is dat De Mataram qua karakter echt anders is dan De Horte. Tijdens deze wandeling kun je het zelf ervaren.

Vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen op landgoed De Horte? We kunnen je hulp goed gebruiken. Wekelijks worden op donderdag de handen uit de mouwen gestoken. De vrijwilligersgroep die hier actief is bestaat uit mensen uit de buurt en deelnemers van het dagactiviteitencentrum van het RIBW-Zwolle.Samen vormen zij een actieve groep. Er wordt gewerkt aan hakhout, het hooien van schraalgraslanden, boomgaarden en knotbomen worden gesnoeid en paden worden opgeknapt. Meld je aan!

Faciliteiten


Toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens Honden aangelijnd toegestaan Voldoende parkeerplaats Route is bewegwijzerd