Eerste lammeren geboren in onze schaapskudde!

11 februari 2018

jan en joke lam 3

Schaapsherder Anita bracht ons dit weekend op de hoogte van de geboorte van de eerste lammetjes in onze kudde op de Lemelerberg! Nog een tweeling ook! Hieronder haar verhaal.

Vandaag hebben zich de eerste mini schaapjes laten bewonderen in onze schaapskooi Lemelerberg. Een knappe tweeling! Broer en zus hebben 148 dagen samengewoond en vonden het nu wel tijd om met eigen ogen de Lemelerberg welkom te heten! Wij doen eigenlijk nooit aan namen geven bij de schapen.

Vorig jaar hebben we het eerste ooitje Elisabeth genoemd. Een deftige, mooie naam!

De tweeling van vandaag noemen we Jan en Joke! Wie van ons kent Good Old Jan Oostindie niet. Deze Gouden man (van midden 80), altijd zeer betrokken bij Landschap Overijssel (met name Hof Espelo), een ware encyclopedie aan kennis heeft, en nog altijd LO een warm hart toedraagt. Jan heeft nog wekelijks zijn eigen radioprogramma Natuurlijk Enschede.

Vorige jaren 3 a 4 keer in het jaar bij Jan in de uitzending geweest en heerlijk babbelen met deze super enthousiasteling over het harige, gevederde, gepantserde en wollige 'spul' wat ons zo bezighoudt en altijd onze terreinen specifiek onder de aandacht van de  luisteraars brengen.

Heb Jan afgelopen tijd vanwege tijdgebrek helaas nogal eens moeten teleurstellen om naar Enschede te komen om weer gezellig te babbelen in zijn radiouitzending. Zo ook voor dit weekend.

Heb dan even geen hulp op de ochtend bij de kudde dus (boerrinneke/herderinneke zelf aan de arbeid en helaas gin tied om morgenvroeg om 8.15 uur in zijn radiouitzending te Enschede aanwezig te zijn.

Vandaag dus eerste twin....wat leuk wat leuk...een Big Hug hebben ze zeker gehad van hieruit...en moe schaap zeker ook! Maar bij waarnemen van een rammetje en een ooitje besloten kereltje Jan te noemen en dametje Joke....Eega met hart van goud die Jan  altijd bijstaat!

Warme, wollige groet uut de "Beestenkeet!

Update: Op zondagavond kwam het bericht dat er inmiddels al 80 lammetjes zijn geboren!


Terug naar nieuws