Onderzoeker erfgoed: actueel Vriezenveen

nb juli 2

Nieuwsgierig?

Landschap Overijssel werkt aan het optimaliseren van natuur- en cultuurhistorische waarden van het Overijsselse landschap. We willen het complete verhaal van het landschap vertellen, bewoners enthousiasmeren met de gelaagdheid die in hun landschap zit en aanhaken bij hun dorpsidentiteit. Erfgoed is namelijk voor iedereen dichtbij.

Samen met de bewoners van Overijssel gaan we op zoek naar hun lokale erfgoed. Om dat extra kracht bij te zetten, hebben we een nieuwe methodiek ontwikkeld. Daarmee kunnen we zowel de gelaagdheid van het landschap laten zien als ook de oude dorpsgrenzen weer inzichtelijk maken. Een prachtige ingang voor ons en voor iedereen die met zijn of haar eigen landschap aan de slag wil gaan.

Een onderzoeker erfgoed is nieuwsgierig naar het verhaal van het landschap en laat de bezoeker kennismaken met het verhaal in het algemeen of vanuit een specifiek thema.

Wat houdt deze vrijwilligersfunctie in?

Het ophalen van verhalen uit oude kranten en bij inwoners over specifieke thema’s en/of gebieden. Deze verhalen verzamel je en zet je in een format. Dan zorgen we dat de verhalen verteld kunnen worden.

·Zijn we op zoek naar jou?

Heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden, actuele kennis van het landschap, kun je goed luisteren? En ben je onbevooroordeeld en bereid een VOG aan te vragen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

Van ons krijg je:

Een reiskostenvergoeding van € 0,28 per km voor de gemaakte onkosten indien je in opdracht van Landschap Overijssel op stap gaat, een WA-verzekering en bemiddeling bij declaraties gemeentelijke vrijwilligersverzekering. Daarnaast krijg je een kerstpakket, een uitnodiging voor een jaarlijks uitje met erfgoedonderzoekers en elk kwartaal ons magazine Natuurlijk Overijssel.

Word je hier helemaal blij van? Wil je hiermee aan de slag? Of heb je eerst nog een vraag? Neem contact op met krista.esselink@landschapoverijssel.nl

·


Terug naar vrijwilligerswerk