Excursie en lezing: Boomkikkers

20 april, 2018

Boomkikker op tak Mark Zekhuis

Hoeveel lawaai maakt de kleine boomkikker? Daar kom je vanzelf achter tijdens de lezing en excursie over boomkikkers op landgoed Smalenbroek. De natuurgidsen nemen je mee in de wereld van dit gifgroene en luidruchtige beestje. Na de korte lezing is er een excursie over het landgoed. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

De boomkikker laat in het voorjaar flink van zich horen. Zo goed dat zijn harde, kekkende geluid soms kilometers ver is te horen. Waar leeft dit beestje? Wat eet het? Hoe herken je het? Waarom maakt hij zo veel geluid? Tijdens de korte lezing door de natuurgids hoor je veel leuke wetenswaardigheden over dit diertje. Aansluitend gaan we op pad over landgoed Smalenbroek, op zoek naar de boomkikker. En dat betekent goed kijken, want hij is niet altijd even makkelijk te vinden. Tip: trek stevige schoenen aan.

Praktische informatie

De lezing en excursie ‘Boomkikkers’ op Smalenbroek is vrijdag 20 april. Vooraf aanmelden is nodig. Dat kan via het formulier hieronder of door te bellen naar (0529) 40 17 31. Na aanmelding ontvang je informatie over exacte tijd en startlocatie. Bijdrage voor de excursie is € 3,00, kinderen € 1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee. Vergeet je niet je ledenpas mee te nemen?

Ik doe mee met deze activiteit en meld me aan via het onderstaand formulier of bel: 0529 40 17 31

Aantal deelnemers
Donateurs
Niet-donateurs
Kies een datum (vul eerst het aantal deelnemers in)
Er is plaats voor 25 deelnemers.

Naam *
Adres
Postcode en woonplaats
E-mailadres *
Telefoonnummer
Donateursnummer
Opmerkingen
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106