De charme van het 800 jaar oude Twentse landgoed..

Al in 1215 werd het landgoed genoemd op papieren van de katholieke kerk, destijds eigenaar van het Hof. Zo'n indrukwekkend jubileum hebben we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. In 2015 organiseerden we daarom allerlei feestelijke en verrassende activiteiten.

Geniet op Hof Espelo en De Wildernis

 

Kom genieten op landgoed Hof Espelo en het naast gelegen gebied De Wildernis. Op dit eeuwenoude kleinschalige Twentse landgoed zie je hoe mooi natuur en cultuur met elkaar verweven kunnen zijn. Oude lanen leiden je langs bloeiende akkers en grazige weilanden. De Eschbeek slingert door het landgoed en wordt omzoomt door zeer oud loofbos. De oude boerderijen vertellen ieder hun eigen oude verhaal en liggen als parels in het Twentse landschap. Nog zichtbare restanten uit de Tweede Wereldoorlog liggen er stil en verlaten bij. Kom wandelen, fietsen, sporten en beleef Hof Espelo. Sluit een bezoek eens af met een kijkje in het bezoekerscentrum in het oude Koetshuis.

Op zoek naar maten en een sterrebos

Kom ook eens kennismaken met De Wildernis. Een glooiend heideterrein met oude vliegdennen en geurig gagelstruweel aan de randen. In de lage delen liggen enkele maten, vochtige hooilanden met bijzondere planten. De maten worden omringd door wallen. Wel eens een sterrebos gezien? Kom en ontdek dat dit bos een regelmatig sterpatroon van acht lanen heeft.

Highlights

  • Een wandeling door het kleinschalige landgoed verrast je steeds opnieuw met aardige doorkijkjes
  • Bezoek het bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo voor routes, informatie, activiteiten, koffie/thee en toilet.
  • Volg de geocache ‘Struintocht WOII’ en kom meer te weten over de gebeurtenissen op Hof Espelo in de WOII.
  • Zit je vol energie en hou je van spelen? Dan mag je ons speelbos ’t Klauterwoud’ niet missen.
  • Ontdek het sterpatroon van acht lanen in het Sterrebos.
  • Wandel eens ’s ochtends vroeg over het landgoed en geniet van al die verschillende vogelgeluiden.