Junior Rangers in actie op de Lemelerberg

15 december 2017

Junior Rangers 2

Roofvogels spotten, heide onderhouden, vogels tellen en helpen bij evenementen op de Lemelerberg bij Lemele. Zomaar enkele activiteiten waar de Junior Rangers van Landschap Overijssel één zaterdag in de maand de boswachter bij helpen. Leuk en leerzaam voor middelbare scholieren. Jongeren die dit wat lijkt en graag een keertje mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Carin de Cloe van Landschap Overijssel.

Zo’n tien zaterdagen per jaar is er een groepje jongeren bezig in de natuur op de Lemelerberg bij Lemele. Deze speciale Junior Rangers helpen de boswachter bij het natuuronderhoud. En dat betekent lekker buiten bezig zijn. Het werk van een boswachter is heel gevarieerd, van reeën tellen en wandelaars informeren tot de heide onderhouden en paden onderhouden. Zo leren de Junior Rangers meteen meer over planten en dieren.

Plezier
Wat de jongeren gemeen hebben is dat ze allemaal graag buiten bezig zijn en meer willen leren over de natuur. Na vier jaar Junior Ranger kun je zelfs solliciteren om vrijwillig boswachter te worden. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld zijn Junior Rangers actief en er is zelfs een internationaal kamp.

Meedoen

Zit jij op de middelbare school en wil je graag een keer meedoen met de Junior Rangers op de Lemelerberg? Stuur een e-mail naar Carin de Cloe, carin.decloe@landschapoverijssel.nl. Vergeet niet je naam en telefoonnummer in de mail te vermelden.

Begeleider worden van de Junior Rangers?
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je graag jongeren begeleiden tijdens diverse buitenactiviteiten? Word dan begeleider van de Junior Rangers. Onder begeleiding van Landschap Overijssel ga je één zaterdag in de maand de natuur in om de enthousiaste Rangers te begeleiden. Spreekt je dit aan, stuur een e-mail naar Carin de Cloe, carin.decloe@landschapoverijssel.nl.


Terug naar nieuws