Kindermiddag: uilen

24 januari, 2018

uilenballen pluizen Tamara Raijer1

Wil je weten wat een uil eet? Kom dat lekker uitpluizen tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ op woensdagmiddag 24 januari. De middag is op Hof Espelo bij Enschede. Een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Ook leuk voor de (groot)ouders!  Het is een inloopmiddag die duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

De uil is een roofvogel en eet vooral muizen. Hij verslindt ze met huid en haar! En dat zie je terug in zijn braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit met een vergrootglas en pincet lekker uit te pluizen. Samen met vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag en leren zo meteen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden! Aanmelden is niet nodig.

Praktische informatie

  • De kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ is woensdag 24  januari op landgoed Hof Espelo in bezoekerscentrum Het Koetshuis. Het Koetshuis is open van 13.30 – 17.00 uur, we beginnen om 15.00 uur.
  • De bijdrage voor deze middag is €2,50 per kind.
  • Het Koetshuis ligt aan de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede aan de Weerseloseweg 259.

 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij.

Details


Adresgegevens:
Weerseloseweg 259
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106