Natuur vol beloftes

Kom genieten van de natuur bij jou in de buurt. Onze natuurgebieden, ruim 5000 hectare groot, zijn uniek en vol beloftes. Het frisse groen, het vrolijke gezang van de vogels, de kleurrijke voorjaarsbloeiers en de geur van het voorjaar maken iedereen blij. Veel nieuw leven en veel genieten. Bijvoorbeeld van verschillende landschappen, verrassende doorkijkjes, bijzondere planten en dieren, mooie leerzame oude verhalen, rust en ruimte. Dat is onvervangbaar en zou je toch niet willen missen? Daarom beheren wij deze gebieden met kennis, kunde, hart en ziel. Tenslotte gaat het om kwaliteit van leven.

Vanzelfsprekend?

Je moet werken aan mooie, unieke en kwetsbare natuur. Door menselijke inzet zorgen we ervoor dat niet alleen wij, maar ook onze kinderen en kleinkinderen deze unieke natuur kunnen blijven beleven. Wist je dat wij ruim 50 natuurterreinen en landgoederen verspreid over Overijssel beheren?

Elk terrein op zich is uniek en heeft een heel eigen karakter. Zo kent Twente de kroezige eiken op statige landgoederen en het kleinschalige coulissenlandschap. De kronkelende Reest met bloeiende hooilanden bepaalt het gezicht van de Reest. Op de Lemelerberg geniet je van het weidse uitzicht over heide en jeneverbessen. Dat eigen karakter van elk terrein willen we benadrukken.

Door beheer op maat komen er veel verschillende planten en dieren voor, waarvan veel zeldzame soorten. In de terreinen liggen bovendien meer dan 35 cultuurhistorische gebouwen, ieder met een eigen verhaal. Wij nodigen je uit. Trek er op uit.

Direct naar de natuurgebieden


Iets bijzonders waargenomen?
Wheem1
Heeft u een iets bijzonders gezien zoals bijzondere soorten dieren, uitgebroken schapen of illegale vuilstort? Laat het ons weten.