Oogstdag

13 augustus, 2017

LO10558

Nieuwsgierig naar oude ambachten? Kom dan zondag 13 augustus naar onze oogstdag bij Watermolen Frans. Een gezellige middag voor de hele familie. Op de akker achter de molen wordt op traditionele wijze de rogge van het land gehaald. Maar er wordt ook wol en vlas gesponnen, bezoekers mogen meehelpen. De molenaars stropen de mouwen op en malen het graan tot meel. De middag is van 12.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Heb je zelf wel eens wol gesponnen? Hoe houdt de schaapsherder haar schapen bij elkaar? En weet je van garves zijn? Je ontdekt het allemaal op het oogstfeest bij Watermolen Frans. Op de akker oogsten de mannen de rogge op ambachtelijke wijze, de vrouwen binden de oogst mooi op. Neem ook een kijkje bij de schaapsherderin en haar kudde. De middag is niet alleen een kijkmiddag, ook mag je zelf aan de slag. Probeer eens wol of vlas te spinnen. Of maak een mooie vlinder van vilt. De middag is leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Praktische informatie

De oogstdag is zondag 13 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie is Watermolen Frans in Mander. De middag is gratis. Parkeren kan bij Watermolen Bels, Bergweg 8 in Mander. Vanuit hier is het een korte wandeling naar Watermolen Frans. Graag tot dan!

Details


Adresgegevens:
Auto: parkeren bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8, Mander
Fietsers en wandelaars: Watermolen Frans, Oosteriksweg 26, Mander
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum het Dal van de Mosbeek
molen van frans   clifton buitink
Hier vind je o.a. Watermolen Frans