Op stap excursie Collendoorn

10 september, 2017

collendoorn

Op stap in natuurgebied Collendoorn

Zondag 10 september houden wij een ‘Op stap’ excursie door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van een landschapsgids wandel je ongeveer anderhalf uur door dit mooie, gevarieerde gebied. De start is om 14.00 uur.

De kosten bedragen € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Als donateur neem je op vertoon van je pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Ontdek hoe mooi een vuilnisbelt kan zijn!

Natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door ons en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, de gids vertelt u er graag over. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten. Onderweg hoort u het allemaal van de gids. Op ruim 25 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en u kunt tot in Duitsland kijken. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met verstoring niet mee.

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk voor deze excursie.

Details


Voldoende parkeerplaats
Adresgegevens:
Parkeerplaats Kerkdijk Collendoorn
14.00 uur
Route (Google maps)
Activiteitenkalender