Schenken met belastingvoordeel

Bertus Webbink© Veld met prachtige orchideeën bij Dal van de Mosbeek (LO17884)

Wil je als liefhebber van de karakteristieke Overijsselse natuur profiteren van belastingvoordeel? Als je vastlegt in een overeenkomst dat je minimaal 5 jaar achter elkaar jaarlijks een vast bedrag doneert aan Landschap Overijssel, dan kun je van de Belastingdienst een deel van je gift terugkrijgen. Dit wordt ook wel 'periodieke schenking' of 'periodieke gift' genoemd.

En zo'n overeenkomst is zo geregeld! Bovendien kunnen wij dan dankzij jou, samen met onze vrijwilligers en andere donateurs, nog meer voor het landschap en haar bewoners in Overijssel betekenen.

Meer helpen voor hetzelfde geld

Bij een periodieke gift zijn je donaties volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting, groot of klein. Je krijgt maximaal de helft van het gedoneerde bedrag terug van de Belastingdienst. Hoeveel je precies terugkrijgt, is afhankelijk van onder meer de leeftijd en het inkomen van jou en je eventuele fiscale partner en het loonheffingspercentage dat je betaalt.

Je steunt het landschap in Overijssel zo voor minder geld. Of mooier nog, je geeft je voordeel aan Landschap Overijssel en helpt nog meer voor hetzelfde geld!

Overeenkomst periodieke gift – zo geregeld

Als je klikt op de button 'Overeenkomst Periodieke gift' hieronder, kun je de overeenkomst uitprinten en invullen. Je kunt de overeenkomst ook per post opvragen, zie daarvoor de contactgegevens onderaan deze pagina.

Let bij het invullen van de overeenkomsten op het volgende:

  • Je schenkingsbedrag is inclusief je donateursbijdrage, je blijft of wordt dus donateur van Landschap Overijssel.
  • Het minimale schenkingsbedrag is € 40 per jaar.
  • Kies je voor een onbepaalde looptijd van de overeenkomst? Dan hoef je niet iedere keer een nieuwe overeenkomst te regelen. Je hebt altijd de mogelijkheid om - na de verplichte minimum looptijd van 5 jaar - te stoppen of met een nieuwe overeenkomst de bijdrage te verhogen of verlagen.

Onderteken na het invullen beide overeenkomsten en stuur ze –alle twee - in een gesloten envelop op naar: Landschap Overijssel, Antwoordnummer 335, 7700 WK Dalfsen. Een postzegel is niet nodig.

Wij ondertekenen beide overeenkomsten ook en sturen het ‘exemplaar voor de schenker’ aan je terug. Bewaar jouw deel van de overeenkomst bij je administratie en geef je jaardonatie op bij je belastingaangifte.

Overeenkomst Periodieke gift aan Landschap Overijssel >>

Voorwaarden die de Belastingdienst stelt

Om in aanmerking te kunnen komen voor teruggave van een deel van je gift, heeft de Belastingdienst een aantal voorwaarden opgesteld:

  • Donateursbijdragen en giften die je hebt gedaan voor de ingangsdatum van de overeenkomst tellen niet mee.
  • Het is verplicht om ieder jaar het schenkingsbedrag te betalen gedurende de looptijd zoals je die in de overeenkomst hebt opgegeven. Je kunt een looptijd kiezen vanaf 5 jaar.
  • Geef je in een jaar meer dan het bedrag in de overeenkomst? Het verschil telt dan als een 'gewone gift'.

Op www.belastingdienst.nl/giften lees je meer over periodieke en gewone giften.

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je de overeenkomst per post ontvangen? Stuur dan een e-mail naar sabrina.devent@landschapoverijssel.nl of bel Sabrina de Vent op telefoonnummer 0529 – 408 397 (op dinsdag, donderdag en vrijdag).


Terug naar draag je steentje bij!