Reeën excursie op Hof Espelo

23 maart, 2018

reeen Nico Kloek1

Eén van onze gidsen is helaas ziek geworden. Daardoor kunnen we a.s. zaterdag met slechts 2 in plaats van 3 groepen op pad. Iedereen die een bevestiging heeft ontvangen kan gewoon deelnemen, maar we kunnen geen nieuwe aanmeldingen meer accepteren.

 

Sttttt. Ga je mee? We gaan op zoek naar reeën!

Nieuwsgierig hoe reeën leven? Ga zaterdag 17 maart mee op reeën-excursie op Hof Espelo. Met onze natuurgids volg je de sporen van reeën. Welke sporen laat dit dier achter? Wanneer laten ze zich veelal zien? De gids vertelt het graag. De excursie duurt circa 1,5 tot 2 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Let op: 23 maart is de reservedatum bij heel veel animo gaat deze datum ook door.

Op Hof Espelo leeft een groot aantal reeën. Ze laten zich alleen niet snel zien. Toch kun je zien waar ze geweest zijn dankzij de sporen die ze achterlaten. Uitwerpselen, reeënpaadjes en aangevreten boompjes bijvoorbeeld.  Daarvoor moet je wel goed kijken en weten waar je op moet letten. Al wandelend vertelt de gids meer en neemt hij je mee naar plekken waar reeën veel komen. Natuurlijk hopen we er ook een aantal in het echt tegen te komen. De reewildexcursie is in de namiddag. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. De tocht duurt 1,5 tot 2 uur. Kinderen zijn van harte welkom.

Praktische informatie
De reewildexcursie is zaterdagmiddag 17 maart op landgoed Hof Espelo. Het start bij bezoekerscentrum Het Koetshuis, Weerseloseweg 259 Enschede. De bijdrage voor deze excursie is €3,- per volwassene, €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Na je aanmelding krijg je meer informatie over de exacte tijden.

 

Details


Adresgegevens:
Landgoed Hof Espelo
Weerseloseweg 259
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106