Sluit je aan bij de Vliegende Brigade!

vrijwilligers   erik de kruif   website1

Sluit je aan bij de ‘ Vliegende brigade’ !

De mooiste plekjes in Overijssel ontdekken? De meest bijzondere plant- en diersoorten beschermen? Samenwerken? Lekker buiten bezig zijn? Zijn dit activiteiten waar je graag betrokken bij wilt zijn, meld je dan aan als vrijwilliger bij de ‘ Vliegende Brigade’!

De ‘Vliegende Brigade’ is een groep vrijwilligers van Landschap Overijssel, die zich bezighoudt met het verbeteren van het leefgebied van bedreigde planten- en diersoorten. De groep werkt op de meest prachtige plekjes in Overijssel op terreinen van particulieren en natuurorganisaties.

De Vliegende Brigade komt veelal op woensdagen bijeen en is het meest actief in de periode van augustus t/m half maart. Het gaat om soortgerichte klussen, vaak eenmalig en specialistisch, zo'n 10 tot 15 werkdagen per jaar. Voor lunch wordt gezorgd! Als vrijwilliger van de ‘Vliegende Brigade’ werk je mee om de adviezen van de ecologen van Landschap Overijssel uit te voeren. De groep heeft ook een coördinator, die het overzicht en de planning beheert. Ook zorgt hij voor de contacten met de leden van de groep en regelt hij het benodigde gereedschap. In het veld gaat hij mee met de groep en zorgt voor een heldere werkinstructie. De vrijwilligers en coördinatoren worden ondersteund door medewerkers van Landschap Overijssel.

Wil je meer informatie neem dan contact op met Nicole.OudeWesselink@landschapoverijssel.nl

Wil je je steentje bijdragen om de leefgebieden van planten en dieren leefbaar te houden? Wij kunnen je hulp heel goed gebruiken!

Meld je dan aan als vrijwilliger

 


Terug naar vrijwilligerswerk