Struinwaard

Kom struinen langs de Vecht

Ruimte om lekker te struinen langs het water, natuur en waterberging komen samen in de unieke Struinwaard. Een bijzonder gebiedje in de uiterwaarden van Berkum langs de Vecht. Hier mag je echt struinen. Dus van de paden af en vooral dichtbij de natuur. Jong en oud kunnen hier echt op ontdekkingstocht. Onderweg genieten van het uitzicht vanaf de stenen heuvel of de stilte ervaren aan de rand van de oever. Zijn jouw kinderen speurneuzen? Voor hen is er het kinderpad.

Krenten uit de pap

  • Kom struinen en ontdek de dynamiek van een uniek terrein aan de Vecht
  • Zoek de stenen heuvel en geniet van het uitzicht
  • Ontdek het kinderpad en laat je verrassen

Genieten van de Struinwaard kan al fietsend of wandelend vanaf de dijk. Leuker is het natuurlijk om lopend dwars door dit gebied te struinen. Dat kan en mag hier.

Het Struinwaardteam: Samen met de bewoners van Berkum

De Struinwaard is een uitloopgebied voor veel bewoners van Berkum. Daar is Landschap Overijssel blij mee! Want hoe meer mensen genieten van de natuur, hoe beter. Omdat we het belangrijk vinden dat bewoners betrokken zijn bij hun achtertuin, vragen we hen met ons mee te denken over de invulling van natuurterreinen. Dit doen we bij de Struinwaard met het Struinwaardteam.

Honden los in de Struinwaard

De eerste opgave waar het Struinwaardteam zich over heeft gebogen, is het hondenbeleid. Uit een enquête bleek dat een groot deel van de gebruikers van de Struinwaard hun hond graag los wil laten lopen. Daarom willen we het als test toestaan dat honden los mogen lopen. Zie hier de uitkomsten van de enquete.

Gedragsregels

Om de Struinwaard voor iedereen aantrekkelijk te houden, hebben we in het team een aantal gedragsregels bedacht. We vragen alle bezoekers vriendelijk zich hieraan te houden:
  • In de hele Struinwaard geldt een opruimplicht voor hondenpoep.
  • Hondeneigenaren hebben respect voor andere gebruikers en houden hun hond onder controle. Als blijkt dat dit niet het geval is, moet de hond worden aangelijnd.
  • Bezoekers van de Struinwaard zijn verantwoordelijk voor het opruimen van hun rommel. Bezoekers spreken elkaar hier op aan wanneer dit nodig is.

Doe mee met het Struinwaardteam!

Binnen het team gaan we verder nog bekijken of we meer zitmogelijkheden in de Struinwaard kunnen maken en of we acties kunnen opzetten om het zwerfafval in het terrein te verminderen.
Heb je hier leuke ideeën voor? En vind je het leuk om hier samen met het Struinwaardteam verder over na te denken en acties in te ondernemen? Meld je dan aan! Stuur een mailtje aan kristian.vanoene@landschapoverijssel.nl
Bekijk hier de verslagen van de bijeenkomsten van het Struinwaardteam:
Samen Berkum
Om de plannen rondom de Struinwaard nog beter te borgen in Berkum en om een georganiseerd platform te hebben is Landschap Overijssel participant geworden van Samen Berkum