Verhalen uit het veld

LO11085 Onze vrijwillige molenaar Johan Wigger Als de Molen van Frans draait, is de kans groot dat je Johan Wigger tegenkomt in de molen. Hij is namelijk sinds drie jaar vrijwillig molenaar bij Landschap Overijssel.

Meer over Onze vrijwillige molenaar Johan Wigger
LO11085 Verslag werkdag natuurwerkgroep EnHOe! 12 januari 2013 Smalenbroek In een sneeuwbui ging ik op weg naar de Buurserstraat. We gingen vandaag aan het werk op het Smalenbroek.

Meer over Verslag werkdag natuurwerkgroep EnHOe! 12 januari 2013 Smalenbroek
LO11085 Robinson Crusoe in de IJsseldelta Tegen de 40 vrijwilligers voelden zich het 1e weekeinde van september als Robinson Crusoe toen zij met twee bootjes werden afgezet op één van de onbewoonde natuureilanden tussen de monding van de IJssel en het Zwarte Meer.

Meer over Robinson Crusoe in de IJsseldelta
LO11085 Rick Wijnberg Sinds 2006 coördineert Rick Wijnberg (25) de bescherming van weidevogels in Salland. Samen met veertig vrijwilligers, aangesloten bij het IVN, gaat hij in het voorjaar bij Raalte en Luttenberg het veld in.
'Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn'.

Meer over Rick Wijnberg
LO11085 Anny Lansink Anny is al ruim 15 jaar vrijwillig natuurgids. Ze leidt belangstellenden vanuit het bezoekerscentrum de 'Molen van Frans' in Mander rond door het omliggende Dal van de Mosbeek. 'Ik wijs de mensen op het mooie van de natuur'.

Meer over Anny Lansink