Vleermuizenexcursie Smalenbroek 17 mei 2018

17 mei, 2018

vleermuis Daniel Tuitert

Donderdagavond 17 mei is er een vleermuizenexcursie op landgoed Smalenbroek. Tijdens deze excursie ontdek je onder begeleiding van de vleermuizenkenner het boeiende leven van de vleermuis. Speciale batdetectoren en verrekijkers gaan mee om vleermuizen te spotten. Vooraf aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk.

Vleermuizen zijn het enige zoogdier dat vliegt en dat maakt ze bijzonder. Ze zijn actief met name tijdens de avondschemer, dan zijn het ware luchtacrobaten op jacht naar insecten. Helaas zijn er steeds minder vleermuizen, reden waarom ze beschermd zijn. Voorafgaand aan de excursie vertelt de vleermuizenkenner eerst meer over het leven van deze dieren.

Bat detector
Op landgoed Smalenbroek leven diverse soorten vleermuizen, de kans dat je ze ziet is groot. Vleermuizen zelf kunnen niet goed zien, horen doen ze des te beter. Ze vinden dan ook weg middels een echo systeem. Iedere soort vleermuis maakt z’n eigen geluidje waardoor ze zich kunnen oriënteren. Die geluidjes zijn te hoog voor ons gehoor, daarom neemt de gids speciale bat detectors mee waarmee je ze wel kunt opsporen. De excursie is ook leuk voor kinderen. Tip: neem een zaklantaarn mee.

Waar en wanneer?

De excursie is donderdagavond 17 mei op landgoed Smalenbroek. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen. De bijdrage voor deze excursie is € 3, - p.p., kinderen € 1,50. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.landschapoverijssel.nl of telefonisch 0529- 401 731. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de exacte starttijd en -locatie. De excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Ik doe mee met deze activiteit en meld me aan via het onderstaand formulier of bel: 0529 40 17 31

Aantal deelnemers
Donateurs
Niet-donateurs
Kies een datum (vul eerst het aantal deelnemers in)
Er is plaats voor 30 deelnemers.

Naam *
Adres
Postcode en woonplaats
E-mailadres *
Telefoonnummer
Donateursnummer
Opmerkingen
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106