Overijssel is prachtig!

foto erf ruud ploeg

Of je nu in Salland, de Kop van Overijssel, IJsseldelta, Twente of in de Vechtstreek woont. Overijssel is prachtig! Dit komt onder andere door de grote afwisseling van landschappen. De heuvels, spannende bossen, wijdse polders, kleinschalige landschappen met grazende koeien en wegspringende reeen, maar ook de kenmerkende erven die we allemaal zo goed kennen, zorgen voor een prachtige woonomgeving. En dat allemaal in je eigen achtertuin!

Maar we moeten er zorgvuldig mee omgaan.

Help mee!

Gelukkig zijn er in Overijssel erg veel inwoners die zich inzetten voor hun omgeving. Dankzij hun is Overijssel ook zo mooi. Inwoners die zorgen voor een erf dat past in de omgeving en waar 'onderhuurders' zoals egeltjes en bijen graag vertoeven. Maar zij zorgen ook voor het landschap rond het erf waar de houtwallen en poelen die we allemaal kennen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Landschap Overijssel helpt je daarbij met advies en subsidie. Zowel op je erf als rondom je erf.

 

Het achtertuingevoel van de familie Diepman
achtertuin john en esther diepman
"Wij hebben een historische Moezenbelt op onze grond liggen die al eeuwen in onze familie zit. Wij vinden dat zo'n karakteristiek onderdeel van het landschap de aandacht moet krijgen die hij verdient. Met Groene en Blauwe Diensten kunnen we 'onze' bult voor de aankomende 21 jaar onderhouden."