Wandeling ‘Bronnen en beken’ Dal van de Mosbeek

16 mei, 2018

Wandeling Bronnen en beken Fotograaf Ruud Ploeg1

Het bruist en het borrelt in het Dal van de Mosbeek. Waar en waarom ontdek je tijdens de wandeling ‘Bronnen en beken’ van Landschap Overijssel. Een natuurgids neemt je mee op zoektocht naar de vele verborgen bronnen. Er is op woensdagavond 16 mei een wandeling en het duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Het Dal van de Mosbeek is rijk aan talloze bronnen. Sommige zijn goed verstopt, andere herken je aan de stomende beekjes. Hoe schoon is het water? Kun je het drinken? Waarom vind je juist hier zoveel bronnen en welke invloed heeft het op het landschap? Tijdens de wandeling ‘Bronnen en beken’ vertelt de gids je meer over de geschiedenis van het landschap en het ontstaan van de bronnen. Ook kom je langs de mooiste plekjes van het Dal van de Mosbeek. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.


Praktische informatie
De wandeling ‘Bronnen en beken’ is op woensdag 16 mei om 19.00 uur. Startpunt is Informatiecentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier kun je ook parkeren. De bijdrage aan de activiteit is € 3,00 per persoon, € 1,50 voor kinderen, ter plekke contant te voldoen. Voor onze donateurs is de activiteit gratis. Vergeet je niet jouw donateurspas mee te nemen?

Details


Voldoende parkeerplaats
Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum het Dal van de Mosbeek
molen van frans   clifton buitink
Hier vind je o.a. Watermolen Frans