Laat mensen de natuur beleven!

LO014351

Onze drie bezoekerscentra zijn een prima start- of eindpunt voor een dagje natuurbeleving. Of het nu gaat om De Wheem in het Reestdal, Molen van Frans in het Dal van de Mosbeek of Koetshuis Hof Espelo op Landgoed Hof Espelo. In ieder centrum kunnen bezoekers terecht voor informatie over natuur&landschap, verschillende mooie fiets- en wandelroutes, vele natuuractiviteiten en –evenementen of een lekker bakje koffie.

Is één van onderstaande functies binnen de bezoekerscentra je op het lijf geschreven, laat het ons dan weten via het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Coördinator

De coördinator van het centrum zorgt voor een jaarlijks gevarieerd aanbod van activiteiten en excursies en voor de uitvoering ervan door vrijwilligers. De coördinator zorgt voor een goed lopend bezoekerscentrum waar de gastvrijheid voor bezoekers uitstekend is georganiseerd. Tevens zorgt de coördinator voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. Klik hier om het volledige functieprofiel van coördinator te bekijken.

Excursieleider

De excursieleider laat groepen kinderen en volwassenen op enthousiaste wijze het betreffende natuur&landschap ontdekken, in algemene zin of vanuit een specifiek thema. De natuurgids is ook inzetbaar voor het geven van lezingen, het opzetten van een expositie of het geven van voorlichting tijdens beurzen. Klik hier om het volledige functieprofiel van excursieleider te bekijken.

Gastheer

De gastheer is het gezicht van het centrum en staat bezoekers te woord en beantwoordt hun vragen. Daarnaast verricht hij diverse activiteiten in het centrum. Van belang is dat de gastheer op de hoogte is van activiteiten in de omgeving, enige kennis heeft van het omringende natuur&landschap en de daarin uitgezette fiets- en wandelroutes. Klik hier om het volledige functieprofiel van gastheer te bekijken.

Begeleider activiteiten

Een breed aanbod van activiteiten maakt een bezoek aan een centrum nog leuker. Bij ieder centrum worden voor jong en oud verschillende activiteiten ontwikkeld door het activiteitenteam. De activiteitenbegeleider neemt deel aan dit team. Hij ontwikkelt en begeleidt diverse activiteiten met een unieke beleving. Klik hier om het volledige functieprofiel van begeleider activiteiten te bekijken. Bekijk hier het functieprofiel.

 

Molenaar

De Molen van Frans, een eeuwenoude watermolen in het Dal van de Mosbeek. De molenaar laat de molen regelmatig draaien. Hij weet de nieuwsgierigheid van menig bezoeker te prikkelen, door de zware molensteen het graan te laten malen. Ook in de naastgelegen Molen van Bels is de molenaar actief.

 

Aan de slag in het landschap
aan de slag